Skip to content

Исторически музей Правец

По предварителна заявка в Исторически музей-Правец на тел. 07133/9906 и 0888 688 802/03/04, екскурзовод може да ви разведе и да ви разкаже за строежа и живота на крепостта през различните епохи на обитаване.

1445026675

Експозиция „България на длан”, която включва триизмерни репродукции (мини-копия) на най-известните културно-исторически сгради, паметници и знакови места в България.

140_picture_pic

Посещение на постоянната музейна експозиция на пл. Т. Живков № 4 в центъра, включваща оригинална възстановка на погребален ритуал от римската епоха (ІІ-ІІІ в.) и автентичен етнографски кът.

Отворено за посетители от 9.00 до 18.00 часа.

gifts-todor-jivkov

Единствено тук в Правец в Музейния комплекс при Родната къща на Тодор Живков на ул. „Васил Левски” № 32, може да разгледате новата експозиция с уникалната колекция подаръци от цял свят, получавани от Тодор Живков в качеството му на държавен глава на България.

Отворено за посетители от 9.00 до 18.00 часа.

todor-jivkov

Разгледайте и Родната къща на Т. Живков – архитектурна и етнографска възстановка на късновъзрожденски балкански тип къща от ХІХ в.

Отворено за посетители от 9.00 до 18.00 часа.

pravetshki-manastir

Посетете Правешкия манастир „Св. Теодор Тирон” в м. Манастирица, отбивайки се след Правец вдясно от пътя за Етрополе

krepost-borovets

В близост до гр. Правец от с. Разлив срещу туристическия комплекс Рио Правец Ризорт голф и спа, по маркирана туристическа алея може да посетите антична крепост Боровец (ІV в. пр. Хр. до VІІ в. сл. Хр.).