Skip to content

Организатори

През 2004 година група ентусиасти решават да свържат името на великия австрийски композитор В. А. Моцарт с Правец и учредяват общинско сдружение „Моцартови празници Правец`04”. Основната цел на сдружението е организирането и провеждането на ежегоден фестивал, който няма аналог в България и региона, с който да се популяризира творчеството на Моцарт, да се привличат млади и утвърдени оперни таланти и музиканти, да се работи за възпитанието на аудиторията чрез разнообразни музикално-сценични форми и образователни инициативи. Оттогава до днес организаторите не пропускат година и фестивалът „Моцартови празници” вече има своя история и традиции.

От 2012 година Музикалният фестивал „Моцартови празници” в Правец е включен в националния културен календар на Министерството на културата на Република България.

СДРУЖЕНИЕ „МОЦАРТОВИ ПРАЗНИЦИ- ПРАВЕЦ`04”

СДРУЖЕНИЕ „МОЦАРТОВИ ПРАЗНИЦИ- ПРАВЕЦ`04”

От 2010 до март 2012 Христина Ангелакова е председател на Сдружение „Моцартови празници-Правец’04”. След успешното издание на фестивала през 2011 година, се приема и утвърждава стратегията за развитие на фестивала, като вниманието е насочено към строежа на открита сцена на брега на езерото пред хотел РИУ ПРАВЕЦ и перспективите за нов фестивален формат, по подобие на престижните европейски летни музикални фестивали.

Председател на УС

Лъчезар Тодоров

Председател на УС

Председател на УС от юни 2012 година е г-н Лъчезар Тодоров, а творческата дейност е поверена на оперната прима Христина Ангелакова – артистичен директор, която години наред подпомага осъществяването на фестивалните събития в Правец.

Aртистичен директор

Проф.д-р Борислава Танева

Aртистичен директор

Проф.д-р Борислава Танева е новият артистичен директор на фестивала. Тя бе избрана след конкурс през февруари 2019 година. 

Организатор

Генерален спонсор

С подкрепата на:

С медийната подкрепа на: