Skip to content
mozartfest-Vanya-Moneva-1

“Среща с автограф”

RIU Pravets Golf & SPA Resort

Вход свободен

Винаги е любопитно, когато Артист повдига „завесата“ и ни кани заедно да погледнем какво се случва зад сцената.

Съкровен разговор за пътя на музиканта, звездните мигове и предизвикателствата на живота с ВАНЯ МОНЕВА – диригент на хор „Ваня Монева“ и „Музикант на годината“ за 2014 г.

Стил и висок професионализъм – това излъчване усеща всеки, когато види Ваня Монева на сцената или в живота. Завършила е „Хорово дирижиране” в класа на проф. Васил Арнаудов в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, тя е била главен художествен ръководител и диригент на емблематични български хорове. Съвместно с хор „Космически гласове от България” печели престижни отличия, между които І награда на Международния хоров конкурс „Нека пеят народите” на Европейското радио (EBU) и награда ECHO на немските музикални продуценти за компакт-диска Bulgarian Soul с Веселина Кацарова, както и много други престижни отличия.

Хор „Ваня Монева” е един от най-популярните български фолклорни хорове и несъмнено принадлежи към най-ценните културни богатства на България днес. С искрената си любов и безусловен авторитет Ваня Монева успява да представи звученето на един женски народен хор като блестящ инструмент с неограничени възможности.