Skip to content
mozartfest-Drop-Down-Community-1

“Serenata Notturna”

RIU Pravets Golf & SPA Resort

Билети

Заглавието на концерта „Serenata notturna“ е вдъхновено от включеното в програмата едноименно произведение от В. А. Моцарт, което заедно с творби от Големинов и Румен Бояджиев-син очертава прекрасна музикална картина, естествено допълнена от красивия залез на фона на езерото.

Основната линия на фестивала – премиерните изпълнения, е изведена в програмата на младия състав със световната премиера на „Камерна симфония”, написана специално за Drop Down Community от талантливия български композитор Румен Бояджиев – син.

„В изкуството не може да има граници, стига да подхождаш честно и с любов към него“. Това е кредото на най-младия български камерен оркестър Drop Down Community. Вероятно ви звучи по младежки дръзко, но ако дойдете на концерта им „Serenata notturna“ ще се уверите, че те представят убедително своята музикална гледна точка за класическата музика.

Всеки един от участниците в ансамбъла има своите успехи като индивидуален изпълнител или като част от престижни симфонични оркестри и камерни състави. Всеки един от тях търси своите нови творчески пространства. Всеки един от тях обича съвременната музика. Талантливи и предизвикателни тринайсет млади музиканти са заедно на сцената като камерен оркестър – Drop Down Community.